Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsgesprek

Informatieve bijeenkomst van het college. Horecabeleid

woensdag 12 juli 2023

19:30 - 20:30
Locatie

Raadhuis, Theater in het Park

Toelichting

Het huidige horecabeleid is van 2008 en daarmee sterk verouderd. Sinds 2008 is het aantal horecazaken sterk gegroeid en gaan consumenten ook steeds vaker naar de horeca. Er wordt daarom gewerkt aan nieuwe horecavisie.


In de visie willen we kiezen op welke plekken we horeca willen behouden en of verstreken en op welke plekken horeca niet gewenst is. De visie geeft daarbij ook de randvoorwaarden aan. De horecavisie dient daarbij als toetsing voor nieuwe initiatieven. Het is steeds belangrijker om hierin keuzes te maken omdat er veel verschillende functies een plek zoeken in Amstelveen.


Een belangrijke bouwsteen van de nieuwe horecavisie is een onderzoek van Horeca adviesbureau van Spronsen. Hierin worden de trends en ontwikkelingen beschreven, vraag en aanbod in beeld gebracht en de mogelijkheden voor uitbreiding. In het raadsgesprek zullen we de uitkomsten van het onderzoek toelichten en een doorkijk geven van het vervolgproces.


Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen en om in gesprek te gaan over zaken die u als raad belangrijk vindt om mee te geven in relatie tot het Horecabeleid.

Agenda documenten