Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsgesprek

Informatieve bijeenkomst van het college. Stadshart en A9 (eventuele vragen vooraf graag uiterlijk 24 oktober kenbaar maken)

woensdag 1 november 2023

19:30 - 21:30
Locatie

Raadzaal Amstelveen

Voorzitter
Patrick Adriaans
Toelichting

Geachte raads- en burgerleden,


In maart 2023 hebben we u in een Raadsgesprek geïnformeerd over de organisatie en de laatste stand van zaken in de A9-zone, rondom de A9 zelf, en in het Stadshart. In de afgelopen tijd zijn een hoop stappen gezet. We delen onze voortgang dan ook graag in een nieuw Raadsgesprek. Deze zal plaatsvinden op woensdag 1 november van 19:30 tot 22:00 uur, in de Raadzaal.


Vanwege de urgentie zal in elk geval aandacht worden gegeven aan:

  • stand van zaken uitvoering A9;
  • de opbrengsten van de gebiedsregie over de Zone A9;
  • stand van zaken Stadshart, met daarbij een eerste schets van de visie op het winkelcentrum in het Stadshart, met eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield.

Als u uiterlijk op dinsdag 24 oktober wilt laten weten welke verdere vragen er spelen, dan kunnen we daar in het gesprek rekening mee houden. U kunt mailen naar projectsecretaris Antonio Deda (a.deda@amstelveen.nl).


Toevoeging 24/10:
Oorspronkelijk was ook de verbouwing cultuurstrip onderdeel van de agenda van dit raadsgesprek. De verbouwing van de Cultuurstrip is echter een buitengewoon complex project waarbij verschillende afdelingen, zoals Vastgoed, Kunst en Cultuur, Stedelijke Ontwikkeling en Financi├źn betrokken zijn. Dit maakt de onderlinge afstemming op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau, tijdrovender dan gedacht. De inhoud van het raadskrediet is dan ook nog niet rond. De verwachte investering is bekend maar het is nog onduidelijk aan welke begroting(en) deze toegewezen moet(en) worden. Concreet houdt dat in dat er een raadsvoorstel in de maak is, dat op korte termijn met de betrokken wethouders besproken zal worden.
Wij informeren uiterlijk begin 2024 de Raad over de plannen rondom de Cultuurstrip.

Agenda documenten