Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Agendapunten

  1. Opening
  2. 1

    Besluit: <p>De heer G.A. van der Velden MSc wordt geïnstalleerd als extern lid van de reken-kamercommissie en legt de belofte af.</p>

  3. 2

    Toelichting: Aan het begin van elke vergadering van de gemeenteraad kunnen raadsleden vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders over actuele onderwerpen.
    Besluit: Er zijn geen mondelingen vragen.

  4. 3

    Besluit: De raad stelt het verslag vast.

  5. 4

    Besluit: De raad neemt de stand van zaken van de ingekomen stukken voor kennisgeving aan.

  6. 5

    Besluit: De raad besluit de agendapunten 6 tot en met 8 als hamerstuk te behandelen. De agendapunten 9, 10 en 11 worden besproken.

  7. Hamerstukken
  8. 6

    Toelichting: De gemeente neemt voorgenomen plannen op in ruimtelijke plannen (zoals een bestemmingsplan). Voor het realiseren van deze ruimtelijke plannen wordt een grondexploitatie opgesteld, waarin alle opbrengsten en kosten van de uitvoering van dat plan worden opgenomen. Met de jaarlijkse actualisering van de grondexploitaties en de overige projecten stelt de raad de budgetten bij voor de lopende projecten.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  9. 7

    Toelichting: De gemeente Amstelveen werkt vanuit een samenwerkingsverband Greenport Aalsmeer actief aan het behouden en versterken van de concurrentiepositie en de economische vitaliteit van de sierteeltsector in de regio. Het economische belang van deze sector is groot met ruim 50.000 arbeidsplaatsen. De Ruimtelijke visie geeft inzicht in de sierteeltsector en daarin te maken keuzes.
    De raad wordt gevraagd kennis te nemen van deze visie. Omdat nadere verwerking en afweging van deze visie, in bestemmingsplannen en structuurvisies, aan de individuele gemeenteraden is.

    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  10. 8

    Toelichting: De GGD Amsterdam voert voor de regio Amstelland taken uit op grond van de Wet publieke gezondheid en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het doel is om de gezondheid van de bevolking te beschermen en te bevorderen, om ziekten onder de bevolking te voorkomen en tijdig op te sporen en om de openbare geestelijke gezondheidszorg te bevorderen. De jaarrekening 2014 en de begroting 2016 worden ter goedkeuring aan de raad aangeboden.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  11. Bespreekstukken
  12. 9

    Toelichting: Met de kadernota 2016 stelt de raad de kaders vast voor het opstellen van de begroting van 2016. Zo kan de raad vooraf sturing geven. De kadernota geeft op hoofdlijnen een actueel beeld van de vermogens- en begrotingspositie van de gemeente. Ook geeft de kadernota aan hoe een structureel sluitende begroting kan worden bereikt en hoe de eenmalige uitgaven en inkomsten met elkaar in evenwicht kunnen worden gebracht bij een verantwoorde reservepositie.
    Besluit: <p>De fracties van VVD, D66, GroenLinks en PvdA dienen de motie “Duidelijkheid voor zorg, cultuur en sport” (M1) in. De motie wordt unaniem door de raad aangenomen.<br /><br />Door de fracties van VVD, D66, BBA, PvdA, CDA, GroenLinks en OCA wordt de mo-tie “Doelmatige inkoop met marktplaats externe inhuur” (M2) ingediend. Met de tegenstem van de SP fractie wordt deze motie door de raad aangenomen.<br /><br />Door de fracties van D66, VVD, BBA en PvdA wordt de motie “Meer keuzevrijheid in Voortgezet Onderwijs” (M3) ingediend. Met de stem van de indienende fracties voor wordt deze motie door de raad aangenomen.<br /><br />De fracties van D66 en ChristenUnie dienen de motie “Ik begrijp u” (M4) in. Met de tegenstem van de fracties van GroenLinks, SP en CDA wordt de motie door raad aangenomen.<br /><br />Door de fracties van D66, GroenLinks, BBA, PvdA en OCA wordt de motie “Zonne-panelen delen” (M5) ingediend. Met de tegenstem van de fracties van ChristenUnie en de SP wordt de motie door de raad aangenomen.<br /><br />Door de fracties van GroenLinks, SP, ChristenUnie en BBA wordt de motie “Groen mag je doen” (M6) ingediend. Met de tegenstem van de OCA fractie wordt de motie door de raad aangenomen.<br /><br />De fracties van de SP en de ChristenUnie dienen de motie “Ook Cobra doet mee!” (M7) in. De motie wordt unaniem door de raad aangenomen.<br /><br />De fracties van de SP en ChristenUnie dienen de motie “Maak van Westwijk geen Middenhoven” (M8)in. Met de stem van de fracties van SP, ChristenUnie en OCA voor wordt deze motie door de raad verworpen.<br /><br />Door de fracties van de PvdA, BBA, VVD, D66, CDA en ChristeUnie wordt de motie “Schoolmaatschappelijk werk” (M9) ingediend. Met uitzondering van de stem van raadslid Tang wordt de motie door de raad aangenomen.<br /><br />De fracties van PvdA, VVD, D66, GroenLinks, BBA, SP en CDA dienen de motie “Respijtzorgmogelijkheden mantelzorgers” (M10) in. De motie wordt unaniem door de raad aangenomen.<br /><br />Door de fracties van PvdA, SP, ChristenUnie en BBA wordt de motie “Behoud halte Gondel” (M11) ingediend. De motie wordt unaniem door de raad aangenomen.<br /><br />De fracties van D66, VVD, BBA en ChristenUnie dienen het amendement “De raad geeft het goede voorbeeld” (A1) in. Met de tegenstem van de fracties van GroenLinks, SP en de OCA wordt dit amendement door de raad aangenomen.<

  13. 10

    Toelichting: Het verminderen van de beleids- en regeldruk is als doelstelling opgenomen in de politieke agenda voor Amstelveen 2014-2018. Het verminderen van het welstandsregime in Amstelveen en het deels welstandsvrij maken van Amstelveen is in de politieke agenda genoemd als voorbeeld van deze deregulering. Na het door de raad genomen besluit op voorliggend voorstel zal een de nieuwe welstandsnota en een nieuw reglement van orde worden opgesteld.
    Besluit: <p>De fracties van BBA, D66, CDA, SP en ChristenUnie dienen het amendement “Uit-gangspunten herziening welstandsbeleid Amstelveen”(A3) in. Met de tegenstem van de fractie van GroenLinks wordt het amendement door de raad aangenomen.</p><p>De raad besluit overeenkomstig het geamendeerde voorstel.</p>

  14. 11

    Toelichting: Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) zorgt er voor dat door middel van een garantstelling woningcorporaties tegen lagere rentetarieven leningen kunnen aantrekken. Het uitgangspunt is dat de sector zelf als eerste garant staat voor eventuele tekorten. Rijk en gemeente staan vervolgens als achtervang garant. In een raadsbesluit van 22 maart 1995 heeft Amstelveen een ongelimiteerde achtervangovereenkomst gesloten met WSW. Door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen wil Amstelveen meer invloed op het investeringsprogramma van de in Amstelveen werkzame corporaties. De raad wordt in voorliggend voorstel onder meer gevraagd de achtervangovereenkomst met het WSW op te zeggen.
    Besluit: Met de tegenstem van de fracties GroenLinks, SP en CDA besluit de raad overeenkomstig het voorstel.