Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Agendapunten

  1. Opening
  2. 1

    Toelichting: Aan het begin van elke vergadering van de raad kunnen raadsleden vragen stellen aan het college B&W over een actueel onderwerp.
    Besluit: Hiervan is geen gebruik gemaakt.

  3. 2

    Besluit: De raad stelt het verslag vast.

  4. 3

    Besluit: De raad neemt de stand van zaken met betrekking over de ingekomen stukken voor kennisgeving aan.

  5. 4

    Besluit: De raad besluit de agendapunten 5 tot en met 10 als hamerstuk te behandelen. De agendapunten 11 ot en met 18 worden besproken.

  6. Hamerstukken
  7. 5

    Toelichting: Het Groengebied Amstelland is een samenwerkingsverband in de vorm van een Gemeenschappelijke Regeling, waarin de provincie Noord-Holland en de gemeenten Amstelveen, Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel deelnemen. De deelnemende partijen in dit samenwerkingsverband worden gevraagd eventuele opmerkingen over de jaarrekening 2012, begrotingswijziging 2013 en programmabegroting 2014 van het Groengebied Amstelland door te geven. Het algemeen bestuur van het Groengebied Amstelland kan de stukken daarna definitief vaststellen.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  8. 6

    Toelichting: Op 21 september 2011 heeft de raad ingestemd met het plan voor de sloop en nieuwbouw van woningen aan de Jan Lievensweg en Graaf Aelbrechtlaan. Tijdens de periode van inzage is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan. De raad wordt voorgesteld het bestemmingsplan 2e herziening Amstelveen Noord-West, Graaf Aelbrachtlaan ongewijzigd vast te stellen.
    Besluit: In een stemverklaring geeft de fractie van de SP aan tegen het voorstel te stemmen. Vervolgens besluit de raad overeenkomstig het voorstel.

  9. 7

    Toelichting: De AM Groep verzorgt in de regio Amstelland en de Meerlanden de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening. De deelnemende gemeenten kunnen hun zienswijze geven op de financiële stukken van deze gemeenschappelijke regeling. Het gaat om de jaarstukken 2012, de begrotingswijziging 2013 en de begroting 2014. Zowel de jaarstukken als de begroting geven geen aanleiding om een zienswijze in te dienen.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  10. 8

    Toelichting: Amstelveen maakt deel uit van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland (VRAA). Hierin zijn de brandweer, de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, de meldkamer ambulancevervoer en het veiligheidsbureau ondergebracht. De politie valt ook onder de veiligheidsregio, maar wordt vanuit het Rijk betaald. De gemeenten die deel uitmaken van deze veiligheidsregio worden uitgenodigd eventuele opmerkingen over de jaarrekening 2012, de geactualiseerde begroting 2013 en de geconcolideerde begroting 2014 van de veiligheidsregio door te geven. Het algemeen bestuur van de veiligheidsregio kan de stukken daarna definitief vaststellen.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  11. 9

    Toelichting: Amstelveen neemt deel aan een gemeenschappelijke regeling voor de uitvoering van taken uit de Wet Publieke Gezondheid. In de praktijk betekent dit dat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) van Amsterdam werkzaamheden verricht voor de regio Amsterdam-Amstelland. Omdat de wet is veranderd, is aanpassing van deze gemeenschappelijke regeling noodzakelijk. Ook sluit de gemeente Diemen aan bij deze regeling.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  12. Bespreekstukken
  13. 11

    Toelichting: Door het vaststellen van het bestemmingsplan Amstelveen Noord-Oost wordt voldaan aan het ‘Plan van aanpak actualisatie bestemmingsplannen’ en de wettelijke verplichting om vóór 1 juli 2013 voor het grondgebied van Amstelveen geactualiseerde bestemmingsplannen vast te stellen. Instemmen met dit bestemmingsplan maakt de gewenste ontwikkelingen in het gebied mogelijk. Één van deze ontwikkelingen is de sloop en nieuwbouw, op dezelfde locatie, van de Martin Luther Kingschool.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  14. 12

    Toelichting: Door het vaststellen van het bestemmingsplan Legmeerpolder wordt voldaan aan het ‘Plan van aanpak actualisatie bestemmingsplannen’ en de wettelijke verplichting om vóór 1 juli 2013 voor het grondgebied van Amstelveen geactualiseerde bestemmingsplannen vast te stellen. Om voor 1 juli 2013 aan de wettelijke verplichting te kunnen voldoen is gekozen voor een consoliderend bestemmingsplan. Dit houdt in dat hoofdzakelijk de bestaande rechten uit het geldende bestemmingsplan en verleende vrijstellingen / vergunningen zijn opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  15. 13

    Toelichting: De eigenaar van een stuk grond op het toekomstige bedrijventerrein Amstelveen-Zuid heeft de gemeente benaderd met het plan voor een McDonald’s aan de Zijdelweg. Een fast food restaurant past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Hiervoor is een bestemmingswijziging nodig. Daarvoor is een startnotitie opgesteld. De raad wordt gevraagd deze startnotitie vast te stellen.
    Besluit: De fractie van de SP dient de motie ‘Alternatieve vestigingsplaats voor de <br />McDonald’s” (M1) in. Hierin wordt het college verzocht:<br /><br />- Het voorstel van de bewoners om de McDonald’s te verplaatsen naar de andere kant van de N201 te toetsen op haalbaarheid en vervolgens hiervoor een alternatief plan samen te stellen.<br /><br />- Hangende dit onderzoek het vaststellen van de startnotitie voor een McDonald’s aan de Zijdelweg aan te houden.<br /><br />De raad geeft aan een nader onderzoek te willen naar de locatie en houdt het voorstel aan.

  16. 14

    Toelichting: De gemeente wil dat Amstelveen een vitale en gezonde stad is, waarin inwoners de kans krijgen zich gezond te ontwikkelen en te ontplooien. Het gezondheidsbeleid ondersteunt en stimuleert gezond leven in de gemeente. Er zijn drie speerpunten: meer bewegen en een gezond gewicht, het tegengaan van het gebruik van genotsmiddelen en het voorkomen van depressie en eenzaamheid.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  17. 15

    Toelichting: De afgelopen jaren heeft de gemeente vooral geïnvesteerd in het verbeteren van de sportaccommodaties. Het nieuwe sportbeleid is erop gericht om Amstelveners meer te laten sporten en bewegen. Ook wordt in de sportnota ingegaan op de rol van het Sportbedrijf en de sportverenigingen.
    Besluit: De fracties van GroenLinks en CDA dienen de motie “Fruit aan het veld” in. Hierin wordt het college verzocht:<br /><br />‘Te onderzoeken of het programma Fruit4Sport naast of met JOGG uitgevoerd kan worden en hierover te rapporteren aan de raad’.<br /><br />Met uitzondering van de fracties van VVD, BBA en OCA wordt deze motie aanvaardt.<br /><br />De raad besluit vervolgens overeenkomstig het voorstel.

  18. 16

    Toelichting: In 2012 is de Algemene Subsidieverordening Amstelveen vastgesteld. Het gemeentelijk subsidiebeleid moet aan deze verordening worden aangepast. In dit kader worden de Subsidieregeling stimulering jeugdsport en de Subsidieverordening monumenten ingetrokken op het moment dat nadere regels hiervoor zijn vastgesteld.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  19. 17

    Toelichting: De rekenkamercommissie heeft onderzoek laten doen naar de beleidsinformatie die aan de raad wordt verstrekt. Deze moet van goede kwaliteit en bruikbaar zijn. Geconcludeerd wordt dat de raad niet méér informatie nodig heeft, maar wel meer houvast in de beleidsinformatie. Het onderzoeksrapport, de conclusies en de aanbevelingen worden besproken. De raad wordt gevraagd een besluit te nemen over de aanbevelingen.
    Besluit: De raad besluit overeenkomstig het voorstel.

  20. 18

    Toelichting: In december 2012 heeft de raad de aangepaste Verordening Winkeltijden vastgesteld, waarmee winkelen op zondag mogelijk is gemaakt. Tegen dit besluit is bezwaar gemaakt. De bezwarencommissie adviseert de raad om het bezwaar ongegrond te verklaren. De raad zal daar een besluit over moeten nemen.
    Besluit: De fractie van de ChristenUnie geeft in een stemverklaring aan zich te onthouden van stemming. Met uitzondering van de fracties van CDA, SP en OCA besluit de raad vervolgens overeenkomstig het voorstel.