Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadscommissie voor Algemeen bestuur en middelen

dinsdag 1 februari 2022

20:00 - 23:00

Uitzending

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 1.1
    Opening en mededelingen
  3. 1.2

    Aan het begin van de commissievergadering kunnen inwoners, bedrijven en instellingen inspreken over zaken die in Amstelveen spelen, maar die niet op de agenda van de commissie staan.

  4. 1.3

  5. 1.4
    Inventarisatie van de bespreekpunten
  6. 2
    Collegevoorstellen
  7. 2.1

    De gemeenteraad wordt gevraagd om de Participatie verordening Amstelveen 2022 vast te stellen. Hierin worden alle vormen van participatie in de gemeente integraal opgenomen. Deze verordening sluit aan bij uitgangspunten van de Participatievisie 2020, de modelverordening van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de nieuwe Omgevingswet. Ook wordt in de Participatieverordening 2022 het burgerinitiatief van de raad geïntegreerd.

  8. 3
    Overige aangelegenheden
  9. 3.1

    Commissieleden kunnen tijdens de commissievergadering vragen stellen aan het college van B&W over actuele ontwikkelingen.

  10. 3.2

    Dit is een vast agendapunt van de commissie ABM, waarbij commissieleden terugkoppeling kunnen geven of vragen kunnen stellen over regionale samenwerkingsverbanden.

  11. 4

    De agendacommissie acht behandeling van onderstaande voorstellen door de commissie niet nodig. De agendacommissie adviseert daarom deze voorstellen direct te agenderen voor besluitvorming in de raad (hamerstuk). Wenst uw fractie een voorstel toch te bespreken in de commissievergadering, maak dit dan in een e-mail aan raadsgriffie@amstelveen.nl kenbaar. Dit kan tot op de donderdag voorafgaand aan de commissievergaderingen. Geef aan om welk hamerstuk het gaat.

  12. 4.1

    Het Veiligheidsberaad is het overlegorgaan van de 25 voorzitters van de Veiligheidsregio's in Nederland. Door onderlinge samenwerking is een toenemend bewustzijn bij veiligheidsregio’s ontstaan over de aard en hoogte van aanspraken van medewerkers als gevolg van ongevallen tijdens het werk. De Stichting Risicobeheer Veiligheidsregio's fungeert als een gezamenlijk expertisebureau van de veiligheidsregio's en adviseert over ongevallen, schade en risicobeheer. Ook kan de stichting collectief ongevallenverzekeringen inkopen. De gemeenteraad wordt gevraagd om de oprichting van de stichting risicobeheer Veiligheidsregio's voor kennisgeving aan te nemen.

  13. 4.2

    Amstelveen maakt deel uit van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Daarin zijn de brandweer, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), de gemeenschappelijke meldkamer (GMK) en het Veiligheidsbureau ondergebracht. Ook de politie valt onder de Veiligheidsregio, maar wordt vanuit het Rijk gefinancierd. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland stelt iedere vier jaar een Dekkingsplan Brandweer vast. Het huidige Dekkingsplan komt uit 2017 en dient te worden geactualiseerd. De gemeenteraad krijgt de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen over het Dekkingsplan 2022-2025. Dit plan is onderdeel van een landelijke pilot waarbij met een bredere blik wordt gekeken naar de inzet van de Brandweer. Er wordt ingegaan op passende brandweerzorg, snelheid van de brandweer, capaciteit, paraatheid en de werkdruk.